Itsensä johtaminen,  Psyykkinen hyvinvointi

Lempeää elämää

Olet varmasti joskus käyttänyt aikaa sen miettimiseen, millaista olisi oma paras elämäsi? Haaveillut siitä, millaista olisi, jos ei rahasta tarvitsisi huolehtia? Jos töitä voisi tehdä sen verran kuin jaksaa ja huvittaa tai saisi opiskella ihan niin paljon kuin haluaisi. Pohtinut, millaista olisi, jos kroppa toimisi juuri niin kuin haluaisi, jokaiseen aamuun heräisi virkeänä ja lomalle pääsisi aina kun haluaisi?

Jos elämä voisi olla lempeää hattaraa, makean tahmeaa, kirpeillä karkeilla, salmiakilla ja sateenkaaren värisellä twistillä? Millaista se silloin olisi?

Minusta olisi ihanaa, kun elämä olisi useammin hauskaa ja kepeää ilman huolia ja murheita. Töitä olisi sillä lailla sopivasti, että ehtisi tehdä kaikkea kivaa ja chillata. Rahat riittäisivät seuraavaan tiliin ja yllättäviin heräteostoksiin. Syksyn jälkeen tulisi heti kevät eikä koskaan olisi märkää ja pimeää. Voisin kiivetä jokaiseen hyvään omenapuuhun matkani varrella. Iskisin silmää ohikulkijoille ja tanssisin paljain varpain puutarhassa paperilyhtyjen loisteessa.

Voin kuvitella oman lempeän elämäni aina kun suljen silmäni. Sillä on punaiset posket ja iloinen hymy, monta mekkoa päällekkäin ja halaus, joka tuntuu kodilta. Se tekee suunnitelmia, mutta jättää takaportin auki ex tempore -ideoille ja hyvää tekeville houkutuksille. Se suhtautuu asioihin vakavasti mutta ei vakavissaan. Minun lempeä elämäni pitää ihmisistä ja välillä se haluaa olla yksin kaukana kaikesta. Sen kotona tuoksuu pulla ja savuinen kamiina ja räsymatoilla nukkuu kissanpentuja kerällä.

Löydän tien lempeän elämäni luo aina, kun olo on vaikea. Kun tarvitsen lohdutusta ja turvallisia haleja. Löydän sinne myös niinä hetkinä, kun kaipaan kapinallista takaoven paukutusta ja ilkikurisia kepposia. Tai mansikkapiirakkaa aurinkoisilla aitan portailla. Siellä minun on helppoa olla vaatimatta, aikatauluttamatta ja stressaamatta. Voin istua tuntikausia tuijottamassa päivänsäteitä puisella lattialla elämän rullatessa eteenpäin eikä minulla ole mitään hätää.

Koska sellaista se on. Luottavaista ja sopivan kiireetöntä. Lempeä elämä.

Ei ole räsymattoja ja kissanpentukin on kasvanut kymmenkiloiseksi jässikäksi, mutta hänen luottavaista asennettaan elämää kohtaan on tyydyttävää seurata ❤️
Liina
Author: Liina

Yksi kommentti

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.