Terapia

Terapeutti vai ihminen?

Olen matkan varrella oivaltanut, miten täydellisen ammatin ollenkaan itselleni valinnut! Enää ei tarvitse olla tavallinen ihminen laisinkaan, vaan jotain leijuvaa ja eteerisen ihanaa.

Alla olevan tekstin voisikin painaa Jokaisen Terapeutin Kultaiseen Ohjekirjaan kunnon terapeutin määritelmäksi.

1. Parisuhde. Terapeutti on täydellisen monogamisen vaniljainen kumppani. Myös terapeutin puoliso on The Täydellinen Kumppani. He juovat viiniä ja joogaavat yhdessä ja telepaattisesti ovat aina samaa mieltä lastenkasvatuksesta.

En ole parisuhteessa ja olen todella tyytyväinen elämääni tällä hetkellä. Yksi parhaista ystävistäni on tämä mies, joka ottaa puhelimellani itsestään ylläriselfieitä minun joogatessani jossakin taustalla…

2. Riitely. Terapeutti ei huuda, paisko ovia, pidä mykkäkoulua eikä kiroile. Hän keskustelee kaiken diplomaattisen sivistyneesti vastapuolta ymmärtäen ja omat rajansa pitäen. Terapeutin kanssa ei oikeastaan riidellä. Hänen kanssaan käydään Keskusteluja.

3. Koti. Terapeutin koti on täydellisesti sisustettu. Mieluiten vaaleanharmaanroosabeigen sävyillä ja luonnosta kerätyillä kävyillä. Olohuoneen ikkunasta avautuu kallionäkymä merelle. Takassa palavat koivuhalot ja taustalla soi klassinen musiikki.

4. Lasten kasvatus. Terapeutti on se täydellinen vanhempi, joka ei koskaan tee virheitä. Hän on ratkonut kaikki omat lapsuuden kiintymyssuhdevaurionsa ja traumansa ennen vanhemmaksi tuloaan. Hänen lapsensa osaavat meditoida ennen kuin oppivat kävelemään. Terapeutti ei koskaan ole se nolofaija tai -mutsi jota saa aina hävetä, vaan joka pelaa lasten kanssa Aliasta, juo maitokaakaota ja jonka Bemarilla teininkin saa ajaa suoraan koulun portille.

Mutsin kanssa ei todellakaan tulla samaan kuvaan. Olisi kamalan noloa.

5. Kirjoittaminen. Jokainen terapeutti on loistava kirjoittaja! Tietokirjoja, lastenkirjoja, pakinoita, proosaa ja blogeja. Ei ole mitään sellaista tyylilajia, mitä terapeutti ei hallitsisi.

6. Opiskelu. Jos olet joskus saanut sähköpostia terapeutilta, olet varmasti pistänyt merkille meriittilistan hänen allekirjoituksensa alla; Psykoterapeutti, perheterapeutti, kriisityöskentelyn erikoisterapeutti, maa- ja avaruuspsykologian kouluttajapsykoterapeutti , VAT, VET, KAT, NACS, EDxTM, tohtorikoulutettava ja valmis teologian dosentti. Terapeutti opiskelee aina. Aivan koko ajan. Kuollessaan ei ole yhtään ainutta tutkintoa, jota hän ei olisi tässä maailmassa suorittanut.

Pitkän odottelun jälkeen sain viime viikolla erityistason seksuaaliterapeutin pätevyyttä osoittavan virallisen todistuksen postissa.

7. Some. Jokaisella terapeutilla on nykyään oma Tiktok-tili, insta, telegram ja tsnäptsätti. He ovat kaikki sanavalmiin rauhallisia ekstrovertteja, jotka lyhyillä videoillaan valloittavat kaikkien sydämet. He videoivat, editoivat ja postailevat. Heillä on koko skene hallussa ja tuhansia seuraajia. He lipuvat arjessa aivan feng shuina eikä someen koskaan mene yhtään ylimääräistä minuuttia, joka veisi läsnäoloa arjesta.

8. Palautuminen. Koska terapeutti on rauhoittumisen ja meditoinnin mestari, hän ei koskaan ole väsynyt eikä uupunut. Hän ei valvo, ei käytä alkoholia (sivistynyttä viinilasillista lukuunottamatta, lue kohta parisuhde.) eivätkä hänen lapsensa/lemmikkinsä/kumppaninsa/naapurinsa/ystävänsä/vanhempansa herättele häntä keskellä yötä. Hän tekee töitä pari tuntia päivässä, kävelee vähintään 10000 askelta päivässä ja syö raakaravintoa. Jokaisella terapeutilla kasvaa luomubasilikaa ikkunalaudalla.

9. Seksi. Sitä on. Paljon. Se on rietasta, eroottista, hekumoivan märkää ja kiihkeän syntistä. Ei ole asentoa, mitä terapeutti ei tietäisi. Liukuvoidetta, jota ei olisi kokeiltu. Jokaisella terapeutilla on lateksilakanat ja orgiat aina lauantaina. Terapeutti osaa kama sutran takaperin ulkoa, saa takuuvarmoja orgasmeja eikä hän koskaan valehtele tykkäävänsä koska seksi ei koskaan ole huonoa.

Toim.huom. Tämä kohta koskee seksuaaliterapeutteja. Tavallisten terapeuttien seksielämästä ei ole näyttöön perustuvia todisteita. Seksuaaliterapeutit on helppoja. He eivät koskaan mistään muusta puhukaan ja ovat itsekin aina valmiina.

10. Ystävät. Koska työ on itsessään niin raskasta ja kuluttavaa, ei terapeutti oikeastaan koskaan jaksa tavata ystäviään. Kyllä hänellä ystäviä on. Niitä, joilla ei koskaan ole ongelmia ja niitä, joiden puheluihin ei koskaan vastata.

Rakas ystäväni hieman väsyneenä sohvallani. Erityishuomio sisustukseen ja feng shui fiilikseen. Merinäköalaa odotellessa..

11. Mieliala ja raha. Terapeutilla ei ole huonoja päiviä eikä häntä koskaan ahdista eikä masenna. Rahaa tulee ovista ja ikkunoista ja talvisin käydään Välimeren risteilyllä. Kaupassa ei koskaan tarvitse miettiä, ostetaanko sisäfilettä vai alennussuikaleita. Kaikki laskut maksetaan tasan eräpäivänä eikä öisin herätä miettimään kirjanpitoa eikä angstaamaan asioista.

🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁

Mitä tässä nyt vaan mietin, on että kun tässä nyt kuitenkin jo useampi vuosi on hommia tehty. Että koska tämä kaikki alkaa toteutua!? Olen valmis!

Koti on täynnä lapsia ja eläimiä ja elämää ❤️

Terapeuttina työskentely ei tarkoita, etteikö koskaan olisi vaikeaa. Se on omia vaikeita kokemuksia, niiden kohtaamista, läpihengittelyä ja kanssa elämistä. Se on empatiaa, sympatiaa ja myötätuntoa niin muita ihmisiä kuin itseä kohtaan. Se on omaa terapiaa, työnohjausta, välittäviä kollegoita ja rakkaita ihmisiä ympärillä. Eroja, Tinderiä, onnistumisia ja surun kyyneleitä.

Jokaisen terapeutin omannäköistä elämää.

Liina
Author: Liina

4 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.