Semir Ben-Amor, lätkä, jääkiekko, yrittäjä, yrittäjyys, padel, Liina Sievers, paljasjalkakenkä, paljasjalkavuoteni
Yrittäjätarinoita

Yrittäjätarinoita: Semir Ben-Amor

”Moi Semi, ottaisitko reippaan ysiluokkalaisen TET-harkkaan ensi viikoksi..?” Alkoi whatsapp -viesti kamulleni Semir Ben-Amorille. Olimme poikani kanssa etsineet hänelle työharjoittelupaikkaa seuraavaksi viikoksi ja vähän oli alkanut jänskättää, ehtisikö sitä löytyä ollenkaan… Jostain mieleeni juolahti kysyä jeesiä Semiriltä.

Jääkiekkourastaan julkisuudessakin tunnettu Semir on nykyisin erittäin aktiivinen yrittäjä. Neljän eri yrityksen pyörittämisen luulisi käyvän ihan työstä. Mietin, että näinköhän Semir kiireittensä keskellä ehtii ottaa yhtä 15-vuotiasta kundia siipiensä suojaan kokonaiseksi viikoksi. ”Kyl se varmaan onnistuu, monitoimimiehelle olisi hommia.” Semir vastasi. ”The Park Hietsu pitäisi ensi viikolla roudata tänne Konalaan. Pöyhösen Markus on sitä tulossa kasaamaan. Työnnän sun pojan Markuksen kyytiin ja pääsee niihinkin hommiin jos haluaa.”

Hommia pojalle siis riittäisi ja mutsi-pisteet himaan kerätty. High five! Pojalla ei ollut mitään hajua, kuka on Semir Ben-Amor tai Markus Pöyhönen, joten hänen oli pakko vähän googlailla päästäkseen kartalle. Mutsi-pisteet olisivat varmasti nousseet korkeammalle, mikäli TET-paikka olisi irronnut Cheekin studiolta. Olin aika tyytyväinen itseeni joka tapauksessa. Yay me!

Uudet padel-kentät kohoavat Helsingin Konalaan osoitteeseen Ristipellontie 1. Käy ihmeessä tsekkaamassa, jos padel yhtään kiinnostaa.

Pätevänä mutsina ajattelin vielä etukäteen käydä tsekkaamassa Semirin uudet padel -mestat Konalassa. Olisi mukava tavata Semiriä pitkästä aikaa. Kuulla, miten hän jakselee sekä jutella hänen ajatuksistaan tulevaisuuden suhteen.

Hurautin *Mummiksella hallille lauantaina joogatuntini jälkeen. Hain meille matkalla pussillisen Bruno klementiinejä, joita me sitten nautiskeltiin siinä jutellessa. Oli mielenkiintoista kuunnella Semirin tarinaa jääkiekko-uran lopettamisen jälkeen. Semir kertoi, miten lätkäkuplassa eläminen 16 vuoden ajan oli ollut ihan oma maailmansa. Pari ensimmäistä vuotta lopettamisen jälkeen meni aikalailla luiskassa. Kun peliura loppui, katosivat myös kaverit sekä kaikki arjen rutiinit. Ei ollut mitään, minkä varaan laskea. Meni aika lujaa ja juhlittua tuli rankasti.

Noiden kahden ensimmäisen vuoden aikana Semir perusti vanhan pelikaverinsa Jere Karalahden kanssa The Park Hietsun Helsingin Hietarantaan. Peruskoulupohjalta, ilman mitään käsitystä yrittämisestä, hänestä tuli yrittäjä. Semir kertoi, miten eräs kokenut liikunta-alan yrittäjä oli ideasta kuullessaan teilannut ajatuksen täysin. Kyseisen yrittäjän mielestä oli ihan älytöntä ajatella, että Suomessa toiminnallisen ulkokuntosalin pitäminen olisi kannattavaa yritystoimintaa.

Semir naurahti minulle, että tämänkaltaiset kommentit ovat ihan pienestä pitäen saaneet hänet sisuuntumaan ja ajattelemaan, että ihan varmasti hän onnistuu. Helpolla se ei tullut, sen hän myöntää, ja oppirahoja Semir sanoo maksaneensa isosti. The Park kävi lähellä konkurssia noiden ensimmäisten vuosien aikana.

Ajelen The Parkin ohi kesäisin työmatkalla aina Mummiksella huristellessani, mutta kertaakaan en ole malttanut pysähtyä treenaamaan. Ensi kesänä se on MUST!

Tänä päivänä ulkosali on 100% Semirin omistuksessa, ja kävijämäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta. Missään muualla Suomessa ei mikään muu ulkokuntosali toimi samassa koossa ja yhtä monipuolisella välineistöllä. Nyt on varmasti aika turvallista sanoa, että ulkokuntosalin pyörittäminen isommallakin volyymilla onnistuu Suomessa. Niin, että se on myös taloudellisesti kannattavaa.

Konalan padel-halliin Semir kertoo tulevan yhteensä 4 kenttää. Rakennushommat jatkuvat ensi viikolla. Prime-time vakiovuorot viikolla kello 16-22 välillä on myyty huhtikuulle jo miltei kokonaan. Padel-halli aukesi viikko sitten. Ei huono, kuten Jorma Uotinen tähän taas sanoisi.

Semir laittoi minulle jälkikäteen vielä viestiä, että ”Ai niin, hänhän myös tuo Padel-kenttiä Suomeen ja pistää niitä kasaan.” Hommaa on niin paljon, ettei kaikkea aina edes muista yhdellä istumalla.

Semir sanoi, että yrittäjänä toimiminen on hänelle intohimo. Hän ei oikeastaan koe olevansa töissä, vaikka viettää hallilla tällä hetkellä ympäripyöreitä päiviä. Hänestä on mukava toivottaa asiakkaita tervetulleiksi, jutella ihmisten kanssa ja tehdä hommia siinä sivussa.

Vähän väliä joku vetää Semiriä hihasta jutellakseen ja puhelin piippaa ja pirisee. Hänellä riittää muutama sana jokaiselle ja ystävällisesti hän toivottaa uusia kävijöitä tervetulleiksi. Semir kertoo, ettei enää oikeastaan stressaa suuremmin mistään. Ensimmäisistä vuosista selvittyään hän uskoo, ettei eteen tule mitään sellaista, mistä ei selviäisi. Parisuhteelle riittää aikaa ja lapsetkin ovat jo miltei täysi-ikäisiä. Elämässä kaikki on kohdillaan.

Semir Ben-Amor

Padel-kenttiä hänellä on tällä hetkellä pk-seudulla Aurinkolahdessa, Hietsussa, Paloheinässä sekä Konalassa ja yksi aivan Hangon eteläkärjessä. Konalan halli on näistä ainoa sisätiloissa toimiva. The Park Hietsu -sali on Konalassa talven ajan josta se keväällä siirtyy takaisin Hietsuun. Näiden lisäksi Semir pyörittää keinonurmi- sekä remontointi-yrityksiä. Pää menee ihan pyörälle tätä kaikkea kuunnellessa. Semirin viesti kaikille yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville onkin ”Uskalla rohkeasti olla erilainen kuin muut ja kuuntele, mikä itsestäsi tuntuu oikealta.”

Semir kertoo, että hän haaveilee jäävänsä eläkkeelle parin vuoden päästä. Silloin hän seurailisi asioita vähän etäämmältä muiden hoitaessa käytännön hommia. Pari tuntia miestä kuunnelleena en ole ihan varma, kuinka kauan hän jaksaisi elää eläkeläisenä. Sen verran paljon hän tuntuu yrittäjä-meiningistä nauttivan.

Semir kertoi, että tähän kenttien väliin on vielä tulossa pienimuotoinen lounge-tila. Minua itseäni viehättää tällainen rento hengailu-meininki kovasti.
Ihan tähän loppuun on aivan välttämättä laitettava kuva uudesta ruuvimeisselistäni. Kävin ostamassa ruuvarin erikseen ennen Semirin tapaamista ihan vain, koska ymmärsin hallilla olevan kaikenlaista ruuvailtavaa. Käyttämättä jäi, mutta kyllähän sitä ihmisellä pitää ruuvimeisseli olla. Tähän asti olen selvinnyt kotona voiveitsellä. Laitan tämän siivouskomeron hyllylle vaaleanpunaisen vasarani viereen. Kohtahan minulla on jo työkalupakki kasassa!?

*Mummis on mummopolkupyöräni. Ihana ja punainen.

Liina
Author: Liina

2 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.