Blogi,  Muutos

Podcastin äärellä

Sain jokin aikaa sitten ajatuksen uupumus-aiheisesta podcastista ja olen viimeiset viikot hoitanut kaikkea mahdollista sen suhteen. Eilen nauhoitukset vihdoin alkoivat!

Jo tähän mennessä matka on ollut todella jännittävä ja mielenkiintoinen. Olen istunut palavereissa podcast-talojen kanssa, etsinyt yhteistyökumppaneita sisällöntuotantoon ja kontaktoinut asiantuntijoita kanssani uupumuksesta keskustelemaan. Olen etsinyt tietoa podcastin tekemisestä, miettinyt tunnusmusiikkia, järkännyt kuvauksia, kalenteroinut nauhoituksia ja tehnyt käsikirjoituksia jaksoihin.

Samaan aikaan olen hoitanut terapia-työtäni ja pyörittänyt ”lapsiperhe plus sata lemmikkiä” -arkea. On ollut vähän hulinaa, mutta niin ihanaa! Olen yrittänyt myös pitää huolta omasta palautumisestani ja aloitin Rosen-terapiankin tätä tukemaan, joten blogin kirjoittaminen on tästä syystä jäänyt vähemmälle. Mielessäni blogi on ollut päivittäin. ❤️

Aikaisemmin Seksigimmat -podcastin tekeminen oli suhteellisen yksinkertaista. Teimme sitä ystäväni ja kollegani Valpurin kanssa. Se oli mahtavaa indie-meininkiä, ihanaa aikaa! Saimme laitteet lainaan, teimme käsikirjoitukset ja alettiin purkittaa jaksoja.

Seksigimmat eli minä ja Valpuri Kallasmaa

Istuimme nauhoittamassa joko Valpurin lattialla tai Valpurin miehen toimistolla. Valpuri hoiti puolisonsa kanssa jaksojen editoinnin ja podcast-jaksot aalloille minun ottaessani enemmän roolia sisällöntuotosta. Tällä kertaa halusin kokeilla omia siipiäni ja katsoa, miten ne kantavat.

Tiedätte sen tunteen, mikä elämässä ajoittain tulee vastaan. Se kohta, kun haluaa ottaa seuraavat askeleet itsekseen. Katsoa, mihin pystyy ja luottaa siihen, että osaa ja kykenee. Tämä on ollut minulle yksi sellaista kohdista.

Mietin eri vaihtoehtoja, missä ja miten haluan podcastini kuuluvan. Tietäen itseni, käytettävissä olevat voimavarani sekä arkeni hektisyyden, päädyin antamaan podcastin yksinoikeudella Suplaan seuraavan vuoden ajaksi. Saan nauhoitukset hoidettua Sanomatalolla ja sieltä kaiken teknisen avun, mitä tarvitsen. Tämä ratkaisu on tuntunut oikealle.

Ensimmäisen kauden vieraina minulla on mm. raudanpuutteen hoitoon perehtynyt lääkäri Ilona Ritola, erityistason seksuaaliterapeutti ja tietokirjailija Elina Tanskanen, SEXPOn puheenjohtaja, tietokirjailija ja seksityöntekijä Tiia Forsström, liikunta-alan pioneeri Riku Aalto, Puhdin asiantuntija ja sairaanhoitaja Susanna Nuoramo, runoilija, väitöskirjatutkija, Hidasta Elämää -bloggaaja Susanna Jussila, entinen Krp:n rikospoliisi ja kehonkielen asiantuntija Sami Sallinen ja monia muita upeita ihmisiä.

Podcast starttaa tammikuussa ja jaksoja tulee ulos yksi viikossa. Ensimmäinen kausi pitää sisällään 11 jaksoa, joten juttua riittää. En malta odottaa, että pääsen istahtamaan kaikkien kanssa asian äärelle.

On jännittänyt ihan kauheasti. Välillä on iskenyt pelko siitä, etten selviä tästä kunnialla. Mitä jos mokaan ja kuulostan tyhmältä eikä kukaan muu pidä podcastista yhtään. Tätä puolta itsessäni olen lohduttanut ja tarjonnut myötätuntoa. Olen rohkaissut ja tsempannut itseäni. Haluan uskaltaa tehdä tästä juuri omannäköiseni ja luotan siihen, että podcastista tulee riittävän hyvä. Sen ei tarvitse olla täydellinen eikä kaikkien rakastaa sitä.

Olen saanut aivan valtavasti tukea ja rakkautta perheeltäni, ystäviltäni sekä työkavereiltani. Olen tavannut uusia upeita ihmisiä, jotka ovat kaikki rohkaisseet minua ja olleet ideani takana. Ilman heitä – teitä kaikkia – en olisi jaksanut olla näin uskaltava ja jotenkin .. täysi.

Ensi viikolla on kahdet nauhoitukset. Käytän tästä viikonlopusta aikaa molempien jaksojen käsikirjoittamiseen. Sen lisäksi aion käydä lasten kanssa vaate- ja joululahjaostoksilla sekä itsekseni treenaamassa, juoda glögiä ja chillailla. Onhan tämä tällaista. Tasapainon hakemista ja alituista hässäkkää. En kuitenkaan muista, milloin olisin viimeksi voinut näin hyvin ja ollut näin onnellinen kuin tällä hetkellä. Olen juuri siellä, missä haluan olla.

Liina
Author: Liina

2 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.