Blogi,  Terveys

Neurosonic-patja & OMG-fiilis

Podcastin tekeminen vie tällä hetkellä yllättävän paljon sekä aikaa että energiaa. On paljon, mitä pitää miettiä ja mistä huolehtia. Kun se on kaikki uutta, aivot väsyvät jatkuvaan tsemppaamiseen. Ja kun hermosto alkaa väsyä, tunnen sen koko kehossa.

Kun kroppa käy pitkään ylikierroksilla, se herkistyy stressille. Pienikin nosto kierroksissa alkaa edelleen helposti tuntua jännityksenä, hengityksen pinnallistumisena, lihaskireyksinä ja katkonaisena unena. Myös pelko siitä, että tipahdan uupumukseen takaisin, herää herkästi.

Onneksi tässä vuosien varrella on tullut opittua hyviä keinoja hellittää. Olen vähentänyt kofeiinin käyttöä, koska se nostaa sympaattisen hermoston aktiivisuutta hyvin herkästi. Musta tee on töissä vaihtunut luomu inkivääri-sitruuna teejuomaan. Teen lyhyitä meditaatio- ja hengitysharjoituksia päivittäin. Venyttelen kiristynyttä kehoani ja yritän pitää myös muista treeneistä huolta. Ettei kaikki aika ja ajatukset menisi vain työn tekemiseen ja miettimiseen. Mikä on yllättävän vaikeaa…

Kuin tilauksesta, meillä tuli töihin kokeiluun Neurosonicin Mobiilipatja. Oletko kuullut siitä? Neurosonic on patja, joka tuottaa matalataajuista värähtelyä. Patjalla pötkötellessä värähtely rentouttaa koko kehoa ja tasapainottaa autonomista hermostoa. Sen luvataan tehostavan palautumista, rentouttavan lihaksia ja vaikuttavan tasapainottavasti uneen.

Patjan äpissä on valittavissa eripituisia ohjelmia palautumiseen, rentoutumiseen, kehon aktivointiin ja päiväunien ottamiseen. Oloni oli hieman jännittynyt aikataulupaineiden takia, jonka huomasin hengityksessä ja kehon kiristymisessä. Tuntui, etteivät omat hengitysharjoitukset oikein riittäneet. Toimiston ihana Narges houkutteli minut kokeilemaan patjaa ja otin testiin 10 minuutin rentoutusohjelman. OMG miten yllättävä kokemus!

Patjan nouseva ja laskeva värähtely alkoi hiljaisesti ja voimistui pikku hiljaa. Alussa tuntui hetkellisesti, että tärinä alkaisi ahdistaa. En säikähtänyt, vaan keskityin hengittämiseen. Tunne menikin pian ohi ja huomasin, miten keho alkoi rentoutua. Oli mahtava fiilis vain maata paikoillaan ja kehossa tapahtuvan silti liikettä. Patjan värähtely vastaa Neurosonicin mukaan sitä, kun seepra savannilla ravisuttelee kehoaan selvittyään leijonan hyökkäyksestä. Se tekee sitä itseään rauhoittaakseen. Luontainen mekanismi, joka meiltä ihmisiltä puuttuu. Tämä lyhyt oman kehoni ravisuttelu sai minut toivomaan, että olisin syntynyt seepraksi. Niin hyvää se teki.

Jälkeen päin oloni oli aivan eri kuin aiemmin päivällä. Huomasin kehon kireyksien hellittäneen. Hengitys kulki rauhallisesti, mieli tuntui levollisemmalta ja kirkkaammalta. Minun ei tarvinnut pinnistellä jaksaakseni, vaan ikään kuin liu’uin eteenpäin. Tämä tunne ainoastaan 10 minuutin harjoituksella. Tätä haluan lisää!

Sen verran kallis tuo patja on itselle ostaa (googlasin, koska hei – olisihan tuo kotona aivan mahtava) ettei siihen taida itsellä ihan lähiaikoina olla varaa. Onneksi ainakin vuoden loppuun pääsen käyttämään patjaa töissä Väestöliiton Terapiapalveluissa aina kun siihen on mahdollisuus. Ehkä jatkossakin. Jos hyvin käy, jää patja meille asiakaskäyttöön. Tiedän, että myös monet omista asiakkaistani hyötyisivät patjan tarjoamista mahdollisuuksista aivan valtavasti.

Liina Sievers hermosto palautuminen neurosonic
Lyhyt 10 minuutin rentoutumishetki vaikutti loppupäivään aivan ihanalla tavalla.
Liina
Author: Liina

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.