Paljasjalkakengät,  Yrittäjätarinoita

Lapuan lakeuksilla, osa 2

Olen usein miettinyt, miltä tuntuisi istua hevosen selässä. Teininä harrastin heppoja ja ratsastusta, mutta sen jälkeen en ratsailla ole ollut. En aikuisena ole hevosten kanssa ollut tekemisissä oikeastaan ollenkaan. Kirsillä oli Islanninhevosia ja sunnuntaina hän lupasi viedä meidät maastoon. Näytti siltä, että haaveistani tulisi totta.

Sunnuntai-aamu oli aurinkoinen. Aamupalan jälkeen Kirsi haki hevoset tarhasta. Pakko myöntää, että ajatus selkään nousemisesta kutitteli hieman vatsanpohjassa. Kirsi käytti hevosilla lännensatuloita ja ratsastus tapahtui ilman kuolaimia. Päässäni vilisi ajatuksia lännen elokuvista, missä cowboyt nelistivät villinä pitkin preeriaa lasso ilmassa pyörien. Tänään totisesti tulisi haaveista totta.

Jokainen kunnon cowboy on takuulla lähtenyt liikkeelle siitä, miten hevonen saadaan kävellessä kunnioittamaan edellä kävelevää ihmistä. Ilman väkivaltaa tai riuhtomista. Jokainen kunnon cowboy on opetellut antamaan hevoselle jalkamerkkejä ja miten ohjataan ilman kuolaimia. Miten käännytään oikealle ja miten vasemmalle ja mitä tehdä, kun hevonen työntää päänsä turpeeseen eikä haluaisi liikkua eteenpäin ollenkaan. I was living the dream.

Jódis on valmiina lähtöön.
Lännensatula on joka cowboyn vakiovaruste.
Kavioiden putsaus sujui vanhasta muistista. Kaviossa on oma tietty tuoksunsa ja se tuntui herkullisen tutulta. Gráma nauttii heiniä ja valmistautuu henkisesti villiin nelistämiseen.
Kirsillä on ollut hevosia iät ja ajat. Puolentoista vuoden hän oli kokonaan ilman hevosia Paljasjalkakenkäkaupan perustamisen aikoihin. Nyt hänellä on taas 2 omaa issikkaa ja naapurin suomenhevonen tarhassa hörisemässä. Hevosnainen henkeen ja vereen ❤️
Vähän nipisteli vatsanpohjassa, että mitenköhän tässä käy …
Villinä cowboyna 🤟🏽
Niin oli villiä menoa, että suurin osa vaelluksesta käveltiin. Minä kokeilin tölttiä, mikä on issikan versio ravista.
Suomenheppa Rilla sai runsaasti rapsutuksia ja halauksia siitä hyvästä, kun joutui jäämään kotiin odottelemaan villin vaelluksen ajaksi. ❤️
Lännensatulan jalustin on leveä ja nahkainen. Feelmaxin Kuuva 6 pysyi menossa mukana eikä lipsunut yhtään, vaikka ratsukengässä olisikin turvallisuussyistä hyvä olla aina korkoa takana.

Viikonloppu meni tosi nopeasti. Bussissa Alexin kanssa mietittiin, miten iloisia me ollaan kaikesta kokemastamme. On vaikea selittää, miten kaikki asiat ovat vain tuntuneet loksahtelevan paikoilleen sen jälkeen kun aloitin Palasjalkavuoteni kanssa touhuamisen. Sitä on vaikea itsekään täysin ymmärtää. Mutta tällä hetkellä tunne on voimakas ja eteenpäin vievä. Tämän kaiken takia olen kerännyt oppirahojani monen monta vuotta. Ollakseni juuri tässä tänään, näiden ihmisten ja kokemusten äärellä. Ja tästä matka jatkuu edelleen, uusien oppien äärelle. Nainen minussa oli jälkeen hitusen lähempänä itseään.

Lähibussissa Helsingissä olo oli väsynyt, haikea, onnellinen ja mietteliäs.
Liina
Author: Liina

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.