paljasjalkakengät Leguano Go Leguano Aktiv Lapuan Paljasjalkakenkäkauppa
Fyysinen hyvinvointi,  Yrittäjätarinoita

Lähtökicksit jalkoihin Aki Sokka

Lisääntynyt vapaa-aika on ihanaa! Käyn nykyään viikolla töissä. A i n o a s t a a n viikolla. Kuvitella. Tunnen, miten keho voi paremmin ja mielen kierrokset laskevat. Elämässä on enemmän rutiinia ja rytmiä, kun en ole enää töissä 24/7. Rahaa on vähemmän, mutta huomaan päästäneeni siitä irti.

ISMO minussa nostaa päätään. Ihan. Sama. Mulle. Oikeesti. Downshiftaaminen vaatii uhrauksia. Elämä kantaa, kun antautuu sen kannettavaksi.

Kaikein tämän vapaa-ajan keskellä blogia pohtiessani oivalsin, että haluan jollain lailla seurata paljasjalkakenkien vaikutusta kehooni muutenkin kuin fiilispohjalta. Otin yhteyttä Aki Sokkaan. Aki on osteopaatti, fysioterapeutti ja hieroja. Tykkään Akista. Aki on hyvä tyyppi. Me ollaan frendejä.

Tutustuin Akiin useita vuosia sitten personal trainer koulutuksessa. Niistä ajoista minulle on jäänyt Akista mieleen muutamia asioita. Ensimmäisenä muistan, että hän söi koko ajan jotain. Yleensä suklaata. Akin ryhmässä opiskelijat kulkivat ympäriinsä neuloja ohimoissaan. Akin akupunktiohoidot olivat suosittuja. Akin huumori oli erikoista. Me alettiin bondata.

Aki innostui välittömästi projektistani ja suostui testaajaksi sekä seurantahenkilöksi koko vuoden ajaksi. Akin mukaan kehoni elää ihan omassa maailmassaan eivätkä siihen päde mitkään ihmisten lait. Akin sanoin ”Aina kun kuvittelen osaavani nämä kuntoutushommat, sinä marssit sisään ja tajuan, etten tajua mitään.” Minusta on ihanaa olla erikoinen. Aki nauttii haasteista. Eihän tästä voi tulla kuin täydellistä!

Varasin Akille ajan Pasilan Fysiokseen ja nappasin Alexin mukaan kuvaajaksi. Aki lupasi tsekata jalkojen liikeratoja sekä passiivisesti että liikkeen kautta.

Katso kuvista, mitä kaikkea paljastui ..

Liina Sievers Aki Sokka paljasjalkakenkä paljasjalkavuoteni
Akilla on vastaanotot sekä Helsingissä että Alavudella. Testipäivänä tapasimme Pasilan Fysioksessa.
paljasjalkavuoteni Liina Sievers kuntotestaus liikeradat lihastasapaino
Vihreällä valolla tsekattiin eroavaisuuksia painojakauman suhteen jalkojen välillä. Niitä ei juuri löytynyt. Vähän jänskätti ..
liikkuvuus liikeradat
Vasen nilkka ei tätä pidemmälle koukistunut. Vanha ongelma, joka vaikuttaa niin kävelyyn kuin esimerkiksi kyykkäämiseen salilla.
liikkuvuus liikeradat
Oikea nilkka liikkui ja jousti ihan toisella tavalla. Toisaalta sisäkierron kanssa oli ongelmia. Hommaa riittää nilkkojen osalta – toiveet ovat korkealla paljasjalkakenkien osuuden suhteen!
kuntotestaus liikeradat kuntoutus paljasjalkakengät paljasjalkavuoteni Liina Sievers
Oikeassa lonkassa on pieni synnynnäinen vika, joka rajoittaa ulkokiertosuuntaa. Aki yritti neuvoa minulle liikkuvuusliikettä toiminnallisuutta parantamaan. Ihan kuin yrittäisin jähistä vastaan ..
liikkuvuus liikeradat kuntotestaus
.. näinhän siinä lopulta sitten kävi. Vaativa liike, alkoi tulla väsy 😀
Päkijöillä seisten tasapaino oli kummallakin puolella hyvä. Näinkin taitavasti pysyin pystyssä, heh.
Aki sanoi, että huomaa minun treenanneen tasapainoa elämäni aikana.
kuntoutus manipulointi nilkka
Tässä kuvassa Aki manipuloi nilkkojen liikeratoja auki. Ei tuntunut maailman mukavimmalta.. Johtuuko se sitten paljasjalkakengistä, joilla on menty jo koko kesä, vähentyneestä treenistä vai vähentyneestä stressistä, mutta nilkat avautuivat todella nätisti. Ehkä kaikista..?
Liina
Author: Liina

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.