Liina Sievers Leguano Ballerina paljasjalkakenkä blogi
Paljasjalkakengät

Jalan mitalla

Tämä blogi sai alkunsa jaloista.  

Aisteista. Liikkeestä. Siitä, että pääsee siirtymään eteenpäin. Kiipeämään puuhun. Kaikista ihanista, kehollisista tunteista. Niiden äärelle pysähtymisestä. Tämä blogi sai alkunsa myös häpeästä ja sen voittamisesta. Itseensä tutustumisesta. Siitä ajatuksesta, että ehkä omat kokemukseni voivat antaa voimaa jollekin toiselle. Ehkä juuri sinulle.

Minulla on isot jalat. Se on aina vaivannut minua. ”Meillä ei ole noin isoja kenkiä naiselle.” ”Pysytpähän tuulessa pystyssä.” ”Sun kengät on ihan kanootit” ”Pelle Hermanni”. Lapsena lähdin kerran luokkakaverin kengillä kotiin. Samanlaiset. Samankokoiset. Toinen oli poika ja minä tyttö. Kyllä hävetti. 

Häpeä saa piiloutumaan, ahdistumaan ja kutistumaan. Se saa toivomaan, että kukaan ei huomaisi. Että voisi vaan kadota. Tai olla joku ihan muu toisaalla. Olen miettinyt häpeää ihmisten kanssa työskennellessäni. Oivaltanut siitä paljon. Ei meistä kukaan ole sille immuuni.

Häpeä on tunne, jota ihminen ei osaa syntymästään tuntea. Se siirtyy meille aina jonkun isomman toimesta. Sukupolvesta toiseen häpeän ansassa. Oletko koskaan miettinyt, kenen häpeästä on tullut sinun omasi? Kenen häpeää kannat kehossasi?

Minä opettelin piilottelemaan ja häpeämään jalkojani sekä kenkiäni. Samalla itseäni. Opin valitsemaan kenkiä, jotka näyttivät mahdollisimman pieniltä. Vannoin äidille kenkäkaupassa, että juuri nämä ovat tosi hyvät. Varpaat särkien kuljin kilometrejä.

Liina Sievers paljasjalkakenkä Leguano Ballerina
Omana itsenä oleminen, ihan paljaana, ei vältämättä ole yhtään helppoa.

Vielä on itsestä opittavana. Nykyään yritän pitää kenkäni rivissä muiden kanssa. Lakata piiloutumasta maailmalta. Häpeä häviää myötätunnolla ja rakkaudella.

Minulla on pieni toive helliä itseäni erityisen ihanasti tulevana vuonna. Haluan riisua kaiken. Ottaa selville, kuinka lähelle itseään on ihmisen mahdollista päästä. Rakkaudella kohdata myös muita ihmisiä. Paljaat jalat kengissä. Paljasjalkakengissä. Siellä niillä on tilaa hengittää. Siellä ne ovat maailmaa lähellä. 

Paljasjalkavuoteni. Mitä sinulla on minulle opetettavaa? 

Aistit avoinna. Minä kuuntelen. 

Liina
Author: Liina

2 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.