Blogi

Hierotaanko varpaita, Julia Korhonen?

Paljasjalkakengillä kulkeminen kuormittaa jalkojen lihaksia enemmän kuin kovapohjaisemmilla kengillä. Venyttelen usein ja pyörittelen jalkojen lihaksia auki fasciapallolla sekä pilatesrullan avulla. Omatoiminen lihashuolto ei tahdo riittää, kun kuitenkin myös treenaan jonkin verran niin salilla kuin lenkkipolulla.

Minulla on muutaman vuoden ajan käynyt aivan ihana hieroja, Julia. Määrätietoinen ihminen, jolla on hersyvä huumori ja sopivan lujat sormet. Maanantaina Julia hurautti pihaani puoli kahdeksalta illalla. Myöhäinen kellonaika lupaili kevyen hysteeristä meininkiä. Eikä ollut väärässä..

Tämän ”Project Me ❤️ ” yhtenä toiveena ja tavoitteena on palautella mielen yhteyttä kehooni mahdollisimman kokonaisvaltaisesti. Viimeiset vuodet ovat olleet jotenkin niin kuormittavia, että keho tuntuu korkkiruuvilta. Tekisi mieli sanoa palautella ”lempeästi”, mutta kyllä tässä taidetaan tarvita myös hieman tiukempia keinoja siihen oheen.

Hierontasessiot meillä Julian kanssa ovat aina pienimuotoista sirkushuvittelua kaikkien eläinten keskellä. Koirat makaavat jaloissa ja vaikka niitä komennetaan siirtymään, kohta Julia kompastelee niihin uudelleen. Kissat juovat vuorotellen Julian vesilasista ja hierontaöljypullosta, yrittävät vohnia Julian sormuksia, tekevät pesää plinttipussiin sekä kaipaavat silityksiä itselleen. Kaikki eläimet rakastavat Juliaa, hänessä on jotain erityistä säteilyä. Hierontaa Julia teki tällä kertaa pää olohuoneen prinsessalampussa, koska – no, ajatuksissamme vain laitoimme hierontapöydän aivan kummallisesti.

Prinsessalamppu.

Pesin jalat ja erityisesti varpaat huolella ennen hierontaa. Itse olin huolissani siitä, etten hetkeen ollut sheivannut säärikarvojani ja esittelinkin niitä Julialle ennen hierontaa. Julia vetäisi oman lahkeensa ylös ja kulutimme pienen hetken miettimällä säärikarvakasvustoamme. Sangen voimauttavaa.

Jotain ihanaa hieronnan tuomassa kivussa on. Etenkin reisien ulkosivu on kivuliasta aluetta siellä sijaitsevan kalvorakenteen takia. Jos sinua on joskus sieltä käsitelty, osaat varmasti samaistua… Minua naurattaa aina sillä lailla hellästi Julian huoli kehoni kipeistä jumeista. ”Pitäisiköhän sinun laittaa tähän vähän kylmää” hän kysyy huolestuneena painellessaan pohkeeni ulkosivua polven alapuolelta. Sitten hän jatkaa lihasten käsittelyä ja kohta huomaan pahimman kivun alkavan hellittää. En osaa sanoa, olisiko kylmästä jälkikäteen ollut hyötyä, mutta en pientä lihasarkuutta lukuunottamatta tullut erityisen kipeäksi.

Tuosta kohdasta hieman ylöspäin löytyi erityisen herkullisen kipeä möykky..

Hieronta sattuu yleensä sen verran, että minun on hyvin vaikea kuvitella nukahtavani käsittelyyn. Julian kanssa menee usein aivan hysteeriseksi kikatteluksi, vaikka toisinaan tekee ihan hyvää olla ihan hiljaa ja kuulostella, mitä kehossa tapahtuu. Me nauretaan poskilihakset krampissa ja jälkeenpäin on ihanan rentoutunut ja kevyt olo.

Olen kokenut kehollisen käsittelyn voiman myös terapiaan yhdistettynä. Viimeistään keski-iässä keho alkaa kipuilla ja oireilla eri tavoin itseensä kätkettyjä ja kiellettyjä tunteita. Niille olisi tärkeä löytää itselle sopiva väylä ulos. Hieronta voi toimia siinä voimauttavana tukena, kuin myös kaikki luova toiminta.

Olen suositellut Juliaa monille ihmisille ja suosittelen sinullekin ❤️ Julia on taitava lukemaan ihmisiä ja tuntemaan, millaista käsittelyä heidän kehonsa kaipaa.

Löydät Julian yhteystiedot blogin Yhteistyökumppanit -osiosta. Voit myös käydä kurkkaamassa hänen instasivunsa suoraan täältä.

Laillistettu urheiluhieroja Julia Korhonen ❤️
Liina
Author: Liina

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.