Seksuaalisuus

Tasa-arvoisuudesta ja vähän pimpeistä ja pippeleistä

Oma suhteeni ihmisyyteen ja sukupuoliin on aina ollut hieman ristiriitainen. Olen miettinyt, mitä on todellinen tasa-arvo ja miksi se on ihmisille niin vaikea asia? Muistan jo pienenä tyttönä ihmetelleeni, miksi ihmisen iällä, seksuaalisuudella tai ihonvärillä olisi elämässä väliä. Jos ihminen on hyvä tyyppi, niin eikö se riitä? Ei kai sitä muuta tarvita.

Minä olen aina kokenut olevani tyttö ja nainen. En muista, puhuttiinko omassa lapsuudessani sukupuolisuudesta mitenkään erityisesti. Sain käyttää sellaisia vaatteita kuin halusin. Leikin sekä autoilla että nukeilla. Alle kouluikäisenä paras kaverini oli naapurin Jani. Olin rasvavilli lapsi, jolla oli hiukset takussa. Tykkäsin kiipeillä puissa ja opetella takaperinvoltteja. Haaveilin muunmaalaisista poikaystävistä ja mietin, millaista olisi luontokuvaajan elämä sademetsissä.

Liina Sievers lapsuus seksuaalisuus naiseus
Olin lapsena touhukas saparopää.

Olen aina ollut sitä mieltä, että kaikkien ihmisten pitäisi olla keskenään tasa-arvoisia. En ole ymmärtänyt arvottamista yhteiskuntaluokkiin tai työstä saatavaan palkkaan sukupuolen perusteella. Miksi ihmisen seksuaalinen suuntaus määrittäisi häntä millään tavalla. Kaiken elämässä (en tarkoita rikollista, toisia vahingoittavaa toimintaa) pitäisi olla tulosta omista valinnoista ja teoista. Ei siitä, minkä muut ihmiset ulkopuolelta sanelevat hyväksyttäväksi.

Jos joku haluaa käyttää hametta tai huntua, sen pitää olla mahdollista. Kunhan se tapahtuu tämän ihmisen omasta valinnasta, ei yhteiskunnan laeista tai väkivallan pelosta. Jos joku haluaa meikata ja korostaa itseään vaatteilla, se on ihan yhtä ookoo kuin olla niin tekemättä. Ihonväri ei kerro mitään siitä, miten ihminen kohtelee toista ihmistä tai onko hän hassu, hauska ja älykäs.

Ymmärrän sukupuolisuuden käsitteen parhaiten lisääntymisen näkökulmasta. Ihminen tarvitsee tietyt hormonit ja keholliset ominaisuudet, jotta lasten saaminen on mahdollista. Se, että kykenee lisääntymään, ei kuitenkaan takaa lapselle hyviä kasvuolosuhteita. Pippeli ei tee kenestäkään hyvää isää ja ihmistä. Pimpillinen ja tissikäs ei automaattisesti halua äidiksi.

Liina Sievers kuntosali treeni paljasjalkakenkä
Yhtä touhukas taidan olla edelleen …

Päiväkoti-ikäisenä esikoiseni kasvatti pitkiä hiuksia ja halusi näyttää äidiltään. Nuorempi lapseni pohti kolmivuotiaana, että sisareni vastasyntyneelle vauvalle saattaisi sopia nimeksi Sitruunaperhonen. He halusivat lakata kynsiään ja isot lihakset kuten äidillä, kiertää keikoilla isin mukana ja ajaa samanlaista autoa.

Minusta minulla on aivan mahtavia lapsia, nykyään jo teini-ikäisiä nuoria. He identifioituvat pojiksi ja tuleviksi miehiksi. He ovat älykkäitä, herkkiä, hassuja ja niin paljon kaikkea upeaa. Sukupuoli, ihonväri ja ikä paljastavat heistä tiettyjä fysiologisia ominaisuuksia. Toivon, että se ei liikaa sanele odotuksia eikä oletuksia yhteiskunnasta ja muilta ihmisiltä siitä, millaisia heidän pitäisi olla, mitä tuntea ja miten käyttäytyä.

Luotan, että lapseni löytävät oman tiensä. ❤️

❤️
Liina
Author: Liina

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.